BaÅŸlangıç » Yönetmelikler

Yönetmelikler

YENİYOL KONAKLARI SİTESİ İÇİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR


KAT MÜLKİYETİ KANUNUNA göre uyulması gereken kurallara ilave olarak sitemizde uyulması gereken kurallar aşağıya çıkartılmıştır.

1-) Site sakinleri otolarını park yerlerine işaret çizgilerine uyarak düzgün park edecek, park yerlerine küllük boşaltılmayacak, site girişine ve blok girişlerinde yaya giriş yerlerine geçici bile olsa park yapılmayacak, sitede oturanlar dışında kişiler park yerlerini kullanmayacaktır.

2-)Kapalı otoparka mal sahibi’de olsa LPG’li  araçların konulması kanunlar gereği kesinlikle yasaktır.

3-) Site içerisinde hızlı araç kullanmak, gece korna çalmak, araçların geçişlerini engelleyecek şekilde park etmek yasaktır.(SİTE İÇİNDE HIZ SINIRI AZAMİ 20 KM’dir)

4-) Seyyar satıcı ve satıcı vasıtalarının site içerisine girmesi yasaktır.

5-) Apartman giriş kapıları devamlı kapalı bulundurulacak, sakinler apartman giriş kapılarının anahtarlarını yanında bulunduracak, komşularını kapı açtırmak için rahatsız etmeyecektir.

6-) Apartman giriş kapılarının kapanmaması için kapıların önüne taş, tuğla, tahta gibi şeyler konulmayacaktır.

7-) Bina dış kapılarının sakinler tarafından devamlı kapalı tutulması, site sakinlerinin can ve mal güvenliği bakımından da önem arz etmektedir. Onun için her site sakininin giriş ve çıkışlarda kapıları kapatması gerekmektedir.

😎 Siteye giriş ve çıkışlar kapılardan olacak, site duvarlarından atlanılmayacaktır.

9-) Site içerisindeki bahçe ve yeşil alan içinde çocukların oynamamaları, ağaç ve çiçeklere zarar vermemelerini önlemek için onların bilinçlenmelerine yardımcı olunuz.

10-) Site içinde çocukların yeşil alanlarda, korkuluk demirleri üzerinde oynamaları, asansöre yalnız binmeleri ve oynamaları can güvenliği bakımından sakıncalı ve yasaktır.

11-) Asansör, diafon, zil, kapı otomatiği gibi elektrik, elektronik sistemle çocukların oynamasına müsaade edilmeyecek, görenler tarafından ikaz edilecek, bu sistemlerin arızalarına sebep olan çocukların ebeveynlerine bu yüzden doğan hasar ödetilecektir.

12-) Su sayaç dolabı, elektrik panosu, telefon ve çatı, asansör, hidrofor, yönetim odası, kablolu yayın dolapları yönetimin bilgisi olmadan açılmayacaktır.

13-) Asansör hareket halinde iken elektrik gitmesi, arıza, aşırı yük, güvenlik sensoru gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilecek kalmalarda site görevlisine(güvenlik), asansör içerisindeki telefonun ‘0’ tuşunu basılarak yardım alabilirler.

14-) Asansörle eşya ve yük taşımak kesinlikle yasaktır. Taşınması halinde doğacak hasar ve can kaybından taşıyan kişi sorumludur. Ayrıca asansöre taşıyabileceğinden fazla insan binmesinden veya asansör güvenlik sensorlerı ile ilgili önünü kapatmaktan kaynaklanacak can, mal vb. kayıp ve hasarlardan ilgili kişiler sorumludur.

15-) Çocukların yanlarında ebeveynleri olmadan asansöre binmesi tehlikeli ve yasaktır. Doğacak üzücü olaylardan yönetim sorumlu değildir.

16-) Sitelerin blok girişlerine ve kat aralarına bisiklet, motosiklet, çöp arabası, kovası, pazar arabası, ayakkabılık vb. malzeme konulması yasaktır. Koyanların malzemeleri site dışarısına bırakılacaktır.

17-) Kat maliklerinin sitemiz otopark girişinde bulunan demirli alana motosiklet ve bisikletlerini kilitleyerek bırakmaları önerilir.

18-) Site içerisinde park halindeki araçların çizilmesinden, top, bisiklet vb sebeplerden olan darp ve darp izlerine sebebiyet verdiği tespit edilen kişi ve kişiler ebeveynleri ile birlikte sorumludur. Bu durumların oluşmaması için çocuklara gerekli bilinçlendirme ve eğitimin ebeveynleri tarafından verilmesi önem arz etmektedir.

19-) Siteye gece eşya taşımak, onarım maksadıyla gürültülü faaliyet yapmak yasaktır.

20-) Sitede tadilat yapacakların site yönetimine haber verip, tadilat sözleşmesinin hazırlanması kaydıyla tadilatlarını hafta içi 09.00–18.00 saatleri arası; hafta sonu 11.00–16.00 saatleri arası yapmaları gerekmektedir. Uymayanlar yönetim tarafından ikaz edilerek en yakın karakol veya Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilip gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

21-) Bina altları ve bina içlerine, asansör, merdivenler, bina girişleri, havalandırma boşluklarına izmarit, çekirdek kabuğu, çamaşır, çöp vs. atılması yasaktır.

22-) Balkonlarda yukarıdan aşağı halı, kilim, yorgan, battaniye vs… asılıp sarkıtılması, balkonlardan aşağı su akıtılması veya damlatılması yasaktır.

23-) Balkonlarda ve cam kenarlarında çiçek, saksı, çamaşırlık vb. gibi hareketli malzemelerin bulundurulması, bunların düşmesi neticesinde insanlarda ölüm, yaralanma, araçlarda ağır hasarlara neden olabileceğinden konulması yasaktır.

24-) Kapı önlerine çöpler temizlik personeli çöp toplamaya geldiğinde çıkarılacak ve temizlik personeline çöpler mutlaka poşet içinde ve ağzı bağlanarak verilecektir. Tadilat artıkları, tadilatı yapan tarafından attırılacaktır.
25-) Ortak kullanım alanlarına (bina altları, girişi, koridorlar, daire önleri, hidrofor dairesi, merdiven boşlukları, çatı ve çatı katına) her türlü malzeme koymak yasaktır.(bisiklet, motorsiklet, ayakkabılık , ev ve inşaat malzemesi  vb..)

26-) Asansör dairesine, kazan dairesine,enerji odalarına,A-E  blok önündeki yüksek gerilim ve jeneratör odasına bu mahallere girilmemesi, çocukların uzak bulundurulması gerekmektedir.

27-) Blok altlarında ve kenarlarında bulunan doğalgaz kutuları ve dolaplarının yakınında çocukların oynaması çok tehlikeli ve yasaktır.

28-) Blok içlerinde ve dışındaki doğalgaz borularına kat maliklerinin dikkat etmeleri ve her türlü zarar ve hasara karşı kendileri ve site güvenliği için özen göstermeleri hayati önem taşımaktadır.

29-) Ortak kullanım alanlarından kamelya ve bahçede yüksek sesle konuşarak site sakinlerini rahatsız etmemeye dikkat edilecektir.

30-) Site bahçesine site sakinlerinin getireceği çiçek, ağaç, süs bitkisi gibi bitkiler yönetimce belirlenecek plan ve proje dahilinde dikilecektir.

31-) Genel kurul kararı ile balkonlara anten, dışarı sarkık çamaşırlık, vb. kurulması, konulması yasaktır.

32-) Sitemizin genel görünüş ve mimari özelliğini bozacak tadilat ve değişikliklerin yapılması Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre yasaktır.
33-) Balkon ve cam mermerleri su dökülerek değil alt kattaki diğer sakinleri rahatsız ve mağdur etmeyecek şekilde temizlenmelidir.

34-) Balkonlardan aşağıya yemek ve yemek artıkları dökülmesi, balkonlardan aşağıya çöp torbası, şişe, kova vb. atılması yasaktır.

35-) Sitemizde genellikle su tesisatlarında arızalar meydana gelmekte olup, kat sakinlerinin doğacak olan su tesisatı arızalarını blokların ve diğer kat sakinlerinin zarar görmemesi için en kısa zamanda yaptırmaları gerekmektedir.

36-) Onarım ve tadilat için gelen ustaların site içerisindeki tutum ve davranışlarından siteye veya kat maliklerine verecekleri maddi ve manevi  zararlardan ilgili kat sakini sorumludur.

37-)Sitemiz otopark dışında(zorunlu haller yönetimin bilgisi dahilinde olmak kaydı ile)herhangi bir yer klima montajı yasaktır

38-)Arıza ve teknik sıkıntılar güvenliğe bildirilecek kayıt altına alınan arıza ve sıkıntılar görevli personel tarafından geciktirilmeden yapılacaktır.Personelin yetkisini aşan durumlarda yönetim kurulunun yada vekilinin onayı beklenecektir.

39-)Teknik personel site ortak kullanım alanlarıyla sorumlu olup ancak daire içindeki acil durumlarda arızalara müdahale etmekle yükümlüdür.Daire içindeki sarfiyat malzemeleri ve özel tadilatlar makul bir ücret karşılığında anlaşıldığı takdirde mesai saati dışında olmak şartı ile yaptırılabilir

40-)Site yönetim kurallarının uygulanmasında gereken hassasiyeti göstereceğinizi umar  site  yönetimi olarak teşekkür ederiz.

41-)Güvenlik noktasının gerektiğinden fazla meşgul edildiği,asli görevlerinden uzaklaştığı,ve sorumluluk alanlarında aksamalar meydana geldiği  gözlemlenmiştir.Site sakinleri olarak güvenliğin çok önemli olduğuna dikkat çeker bu konuya biraz daha hassasiyet göstermenizi rica ederiz.

 
 

0 Yorumlar

Ilk yorumu sen yaz!.

 
 

Yorum yaz!